Tampografia
Este un procedeu relativ nou folosit in publicitate bazat pe transferul de culoare de pe un cliseu pe suprafata ce se doreste a fi imprimata. Transferul se realizeaza cu ajutorul tampoanelor fabricate din silicon (de diverse forme si coeficienti de duritate).
Serigrafia
Reprezinta un procedeu de imprimare pe diverse suporturi, de la hartie si material textil pana la metal. In general, suportul pe care se face imprimarea trebuie sa fie plan. Personalizarea realizata prin acest procedeu este foarte rezistenta in timp chiar si in mediile outdoor. Astfel se pot realiza carti de vizita, stickere, textile si alte materiale promotionale personalizate. Se pot realiza de asemenea si modele mai complexe prin policromie.
Gravura mecanica si laser
Gravura este o un procedeu special de reproducere a unui desen pe o suprafata dura prin saparea repetata de santuri de mici dimensiuni pe un suport ce poate fi din material plastic, lemn, metal, sticla, etc. Freza este comandata de un computer care asista toata operaţiunea. Gravura ofera o calitate superioara inscriptionarii si durabilitate sporita. Procedura de inscriptionare prin gravura poate fi deosebit de complexa si delicata. Ofera insa o acuratete a inscriptionarii care prin alte procedee este greu de atins.
Broderie
Este cel mai elegant si rezistent mod de personalizare atat a produselor textile cat si a altor materiale. Se poate realiza broderie atat pe o gama vasta de produse textile finite, cat si pe suprafete plane. Broderia, ca forma de personalizare, este superioara altor metode prin faptul ca este rezistenta in timp la spalari repetate, confera un aspect exclusivist produsului si o imagine distinsa companiilor care utilizeaza broderia ca procedeu de personalizare a uniformelor si materialelor promotionale
Termotransfer
Aceasta tehnologie presupune transferul unei imagini (policromie sau doar logo-uri, sigle simple) de pe o suprafata imprimata digital sau decupata cu ajutorul unui cutter-plotter, pe un suport textil cu ajutorul preselor termice. Calitatea imprimarii astfel realizate este impresionanta, fiecare detaliu si nuanta a designului personalizarii putandu-se regasi pe obiectul personalizat.
Decalcomanie
Reprezinta procedeul de transfer al oricarui tip de desen pe obiecte din ceramica, sticla, portelan, si emailate, urmat de o coacere a produsului rezultat in cuptoare specializate. Se poate realiza de asemenea inlocuirea sablarii produsului cu ajutorul decalcomaniei.
Timbru sec si Folio
Aceasta tehnologie permite imprimarea materialelor precum pielea, imitatiile din piele sau hartia. Siglele astfel realizate au un aspect reliefat si prezinta avantajul unei rezistente foarte bune in timp. Timbrul sec si folio ofera produselor promotionale imprimate o nota de distinctie si eleganta.


tumblr stats